Skip to content

Printer ink

Skrivare och skrivartillbehör

Jag har under den senaste 5 åren enbart använt mig av en bärbar dator både i jobbet och privat. Det finns självklara fördelar med en bärbar om man jämför med att använda sig av en stationär dator. Visst kan det kännas lite trist ibland att bära hem datorn från jobbet när man i själva verket skulle vilja ta en lugn kväll i soffan. Alternativet med en stationär hade dock varit att man blivit tvingad att sitta kvar på arbetet framför sin dator tills arbetet är klart.

Andra fördelar med en bärbar dator är självklart att den går att ta med sig på presentationer eller använda under resor. Ett datorbatteri klarar i regel ganska många timmar så det är ganska mycket arbete man kan få gjort på flyget eller tåget även om man inte har tillgång till ström.

Jag har nu fått chansen att välja en ny dator till mitt arbete och jag fick då frågan om jag ville ha en stationär eller bärbar. För första gången på länge börjar jag nu se vissa fördelar med en stationär. Det blir onekligen lättare att separera arbets- och privatliv. När man lämnar jobbet är arbetsdagen slut vilket kan kännas skönt. I det fall jag verkligen behöver ta med mig en dator för en presentation eller dylikt går det ju alltid att låna en bärbar eller helt enkelt ta med sig information på en sticka.

En annan fördel med en stationär är man slipper ångesten över att ha glömt kvar sin dator när man sprungit runt på stan efter jobbet. Bara det kan vara ett argument för att jag ska välja en stationär. Så ju mer jag tänker på det kommer jag nog för första gången på länge jobba på en stationär dator.