Skip to content

Printer ink

Skrivare och skrivartillbehör

Det är lätt gjort att bli ”nyförälskad” i en nylanserad mobil eller Ipad. Är olyckan framme och den nuvarande apparaten går sönder väljer många att köpa en ny mobil. Något som i längden inte är hållbart. Den elektroniska konsumtionen påverkar miljön och är inte ett hållbart alternativ. Att förändra beteendet och inställningen hos användaren behöver dock inte vara särskilt svårt.

En av de vanligaste orsakerna till att konsumenter köper en ny Ipad är att den tidigare gått sönder. Skärmen på produkter från både Samsung och Apple är gjorda av glas, vilket innebär att sprickor lätt uppstår vid oförsiktighet. Gällande reklamationsrätten gäller den sällan för en sprucken skärm. För att kunna göra det måste skadan på något sätt ha orsakats på grund av ett fabriksfel. Har personen tappat den mobila enheten eller kanske fått en stöt mot glaset så att skärmen spruckit gäller ingen garanti.

Trasig mobil?

Men problemet kan lösas hur enkelt som helst. Tipset är att reparera ipad och spara pengar genom att inte köpa en splittrans ny apparat. Det tar inte lång tid för proffsen att laga en Ipad och idag erbjuds dessutom smidiga inlämningar och leveranser av produkten. Prislappen för att en reparation är dessutom betydligt mycket billigare än en ny Ipad eller smartphone.

Reparera istället för att köpa nytt

Om fler skulle reparera trasiga apparater istället för att ständigt köpa nytt skulle utsläppen och råvaruanvändningen minska. Något som i längden skulle främja miljön och skapa bättre förutsättningar för framtida generationer. En lång livslängd på elektroniska apparater är med andra ord hållbart och miljövänligt.

Idag är priset för en ny Ipad eller smartphone en dyr historia. Nylanserade produkter kostar upp mot 10 000 kronor. Av allt att döma kommer de höga mobilpriserna fortsätta på samma nivå. Är den gamla elprylen trasig kan det åtgärdas och ”insidan” är sällan trasig bara för att utsidan skadats. Faktum är att en apparat kan lagas flera gånger om för samma pris som en ny mobil.