Skip to content

Printer ink

Skrivare och skrivartillbehör

Ett mobilskal kan vara räddaren i nöden i många fall. Förutom att den rädda mobilen vid fall, kan den även rädda människor på sjön. De bästa materialen för ett mobilskal är plast, plåt eller skinn men det finns även mer miljövänliga varianter gjorda av papper.

I Svenska Dagbladet kan man läsa om att det ihärdiga arbetet som de svenska sjöräddningsorganisationerna gjort för att få folk att ha vattentäta mobilskal på sjön, har fått goda resultat. I artikeln kan man läsa om att minst fem personer kunde räddas från eventuell drunkning tack vare att de haft med sina mobiltelefoner med vattentäta fodral och därför kunde slå larm när de hamnat i vattnet. En sjösäkerhetssamordnare på Transportstyrelsen säger att detta visar att en så enkel säkerhetsåtgärd som ett vattentätt mobilfodral kan rädda liv.

Knep för att skydda mobilen1946492-iphone

Men ett mobilfodral kan inte bara rädda en persons liv, utan det kan även rädda en mobiltelefons liv. Ett bra skal eller fodral kan nämligen dämpa fallet om man tappar sin telefon och det kan även rädda mobiltelefonen från att gå sönder. En så billig investering kan alltså göra så att man slipper lägga många tusen på lagning eller en ny mobiltelefon. Mobilskalet kan även skydda telefonen från vattenskador, även om det inte är vattentätt. I den här artikeln kan man läsa om att ett skal är en bra investering men man kan även ta del av andra tips som kan rädda mobiltelefonen från att gå sönder:

  • Man bör aldrig förvara telefonen i fickan. Det finns stor risk att mobilen trillar ut när den ligger i fickan utan att skyddas av ett blixtlås.
  • Gå aldrig och titta på mobilen samtidigt. Stöter man in i någon eller går på en hög kant, finns stor risk att man tappar mobiltelefonen.
  • För att undvika fuktskador på mobilen kan ett bra tips vara att inte ta med den till stranden eller in på toaletten.

Mobilskal i papper 11682948-tablet-computer-and-shell-on-sand

När det kommer till att välja det mobilskal eller fodral som passar mobilen, kan det vara bra att leta runt lite på olika hemsidor och i olika affärer. Den som vill ha ett skal till ett bra pris bör först leta på nätet och exempelvis Phonelife.se erbjuder ett stort urval av mobilfodral online. Det vanligaste materialet på ett mobilskal brukar vara plast, stål eller skinn men det finns andra alternativ. I Dagens Nyheter kan man läsa om ett japanskt företag som utvecklat ett nytt mobilskal som är gjort av papper. Pappersmassan som skalet är gjort av ska tydligen vara mer miljövänlig än de mer plastiga alternativen. Dels så bryts materialet ned i jorden på ett halvår och dels är skalen återvinningsbara precis som papper. Men att skalen är gjorda av papper bringar självklart en del nackdelar. Exempelvis så är skalen inte helt optimala i förhållanden där det är för varmt eller fuktigt.