Skip to content

Printer ink

Skrivare och skrivartillbehör

mobil bilkörning

Bild från DN.se

Det är fantastiskt med den mobila tekniken, och idag använder vi oss väldigt mycket av våra mobiltelefoner till det mesta. Vi tar väl hand om dem, piffar till dem genom att köpa snygga mobilskal online och förlitar oss på dem oavsett om det handlar om när vi ska gå upp på morgonen eller om vi ska komma ihåg att parkera om bilen i kväll.

Men kanske är vi lite för fästa vid våra mobiler? Det är ju trots allt så att det mesta är okej i lagom doser, men när det blir för mycket av det goda kan det visa sig att det finns en del negativa effekter av det man gör. Så även med mobiler, inte bara så ger en överdriven mobilanvändning nackproblem till både barn, vuxna och allt däremellan, vi har blivit så fästa vid våra mobiltelefoner att vi börjat plocka upp dem när vi kör bil, vilket alla med ens en halv fungerande hjärna förstår att det inte är något positivt. Och just därför införde man i början av december förra året en lag som gjorde det förbjudet att tala i eller hålla på med telefonen under tiden man kör bil. I mitten av januari publicerades denna artikel där man berättade om att 15 stycken hade åtalats för mobilanvändning under tiden de körde bil, och mot slutet på januari så kom de första domarna så personer hade varit vårdslösa i trafiken på grund av mobilanvändande. I en artikel från DN står det:

Den ena domen gällde en 37-årig bilförare från Nyköping som försökte ta fram mobilen ur jackfickan när det ringde varpå bilen vinglade fram och tillbaka över vägen. En polisbil låg bakom och när mannen stoppades erkände han omedelbart.