Skip to content

Printer ink

Skrivare och skrivartillbehör

Nu har målet om att man ska ha samlat in 45 % av alla batterier uppnåtts, men ännu finns det mycket kvar att göra för att det ska bli perfektion. Förbättringen har varit otroligt snabb och man hoppas på att det kommer bli ännu bättre siffror.

Få frågor engagerar så som återvinning och källsortering av avfall. Den som gör ansträngningen att sortera vill också veta att det blir miljönytta och slippa onödigt krångel. Frågan är både komplicerad och har splittrat aktörerna under många år.

2467423-the-battery-on-a-white-background-it-is-isolatedCitatet kommer från Lena Ek, miljöpolitisk talesperson, och vi kan verkligen stämma in på att alla som anstränger sig vill veta att det blir en skillnad. Att då kunna läsa att återvinningen av batterier nått målet på det uppsatta 45 % ger en stor lycka, och även får allt fler att vilka anstränga sig. Och det är inte bara de vanligaste trippel A som vi blir bättre på att lämna in utan även allt från Ryobi batteri till mobilbatterier. Men, självklart där vi kan bli bättre är just de batterier som gömmer sig i gamla mobiler, datorer och i kameror. Detta då vi gärna ställer dem ifrån oss och låter dammet omfamna dem.

Vad som är roligt är att batterifrågan och miljöfrågan har blivit så stor att man nu börjar fundera på om en elbil verkligen är det bästa då bilbatteriet kan vara en tickande bomb. Vad man i så fall ska tänka på är att vara noggrann med att elbilsbatterierna ska återvinnas då det där är en ytterst liten procent som gör det. När det inte längre duger i bilen har den 80 % kapacitet kvar, så vill man använda det till annat bör man göra det. Annars lämna in det så det inte bara blir ståendes och med det en miljöfara.